buitenland

‘Trump schikt in onderwijsfraude’

Door ANP - 18 november 2016

NEW YORK (ANP/RTR) – Donald Trump heeft een schikking getroffen van 25 miljoen dollar (23,5 miljoen euro) inzake de fraude bij zijn Trump University, meldt een anonieme bron vrijdag. Klopt de informatie, dan is de dreigende rechtszaak daarmee van de baan.

De procureur-generaal in New York wilde de komende president van de Verenigde Staten in een strafzaak voor de rechter brengen. Trump was aangeklaagd door studenten van de opleiding die 35.500 dollar neertelden om seminars over vastgoed bij te wonen, maar de opleiding bleek helemaal niet geaccrediteerd. Trump heeft zijn betrokkenheid overigens altijd ontkend. De verantwoordelijkheid voor de gang van zaken bij de Trump University zou hij aan anderen hebben gedelegeerd.