buitenland

Trump wil niet met New York Times praten

Door ANP - 22 november 2016

NEW YORK (ANP/RTR) – Donald Trump heeft een voor dinsdag geplande afspraak met de New York Times op het laatste moment afgezegd. De aankomend president van Amerika ligt al lange tijd in de clinch met de krant.

Volgens Trump heeft de ‘falende’ krant op het laatste moment de voorwaarden van de bijeenkomst veranderd. Hij is daar niet van gediend. ,,Misschien komt er een nieuwe afspraak, maar ondertussen blijven ze wel op een onnauwkeurige en vervelende toon over mij berichten”, twitterde Trump.

Volgens een woordvoerster van de New York Times wilde het team van Trump zelf de voorwaarden veranderen. Het had een gesprek moeten worden waarvan niks mocht worden opgeschreven. Maar de krant wilde hier slechts voor een klein deel in mee gaan. De rest van de bijeenkomst moest in het bijzijn van journalisten en columnisten worden gehouden, maar dat wilde Trump toch niet.

Trump, die in zijn campagne ageerde tegen de ‘gevestigde media’, voerde maandag een besloten gesprek met vertegenwoordigers van Amerikaanse televisienetwerken.