buitenland

Turkse krant strijdbaar na arrestaties

Door ANP - 01 november 2016

ISTANBUL (ANP/DPA) – De Turkse krant Cumhuriyet laat het er niet bij zitten. Ondanks de arrestaties maandag van de hoofdredacteur en een tiental anderen verschijnt de krant. In de dinsdageditie neemt de redactie stelling tegen de ,,klap tegen de vrije pers”.

,,Wij geven niet op”, kopt de krant dinsdag op de voorpagina. Cumhuriyet is een van de weinige overgebleven Turkse kranten die kritisch berichten over de regering. De autoriteiten beschuldigen hoofdredacteur Murat Sabuncu en de andere werknemers ervan misdaden te hebben begaan namens Koerdische militanten en de organisatie van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen. De Turkse regering beschouwt beide groepen als terreurorganisaties.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch noemde de arrestaties ,,grotesk”.