buitenland

Verdachte doodschieten agenten Iowa opgepakt

Door ANP - 02 november 2016

DES MOINES (ANP/RTR) – De Amerikaanse politie heeft woensdag een man aangehouden die wordt verdacht van het doodschieten van twee agenten in de staat Iowa. De verdachte is de 46-jarige Scott Michael Greene. Hij is blank, net als zijn twee slachtoffers. De politie vermoedt dat Greene op eigen houtje heeft gehandeld.

De twee politiemensen werden in hun patrouillewagens doodgeschoten bij twee incidenten. Het eerste slachtoffer viel in Urbandale. Dat is een voorstad van Des Moines, de hoofdstad van Iowa. Een politieman reageerde op meldingen dat er werd geschoten. Collega’s vonden hem even later dood achter het stuur van zijn auto.

Andere politiemensen die naar de plek van die schietpartij reden, kwamen onderweg langs een patrouillewagen. Daarin zat een politieman met schotwonden. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Filmpje

Vorige maand was een filmpje op YouTube geplaatst waarin iemand zichzelf Scott Greene noemde. De beelden laten een man zien die het aan de stok heeft met enkele politieagenten. Dat gebeurde nadat de man had gezwaaid met de Confederatievlag tijdens een sportwedstrijd op een school.

De rode vlag met een wit en blauw andreaskruis en dertien sterretjes was van de zuidelijke staten die zich in 1860 en 1861 afscheidden van de VS. De belangrijkste reden tot afscheiding was de bescherming van de agrarische economie die afhankelijk was van slavernij.