buitenland

Voetbalwereld bidt voor Chapecoense

Door ANP - 29 november 2016

MEDELLIN (ANP) – De voetbalwereld is in rouw na de vliegtuigcrash in Colombia, waarbij de Braziliaanse club Chapecoense is betrokken. Tal van clubs vanuit de hele wereld, waaronder ook uit Nederland, laten dinsdag via de sociale media hun medeleven blijken met de Braziliaanse finalist in de Copa Sudamericana, veelal onder de hashtag #PrayForChapecoense (bid voor Chapecoense). ,,Onze steun gaat uit naar de Chapecoense-familie”, schrijft de Belgische kampioen Club Brugge bijvoorbeeld op Twitter. ,,Een drama dat het hele voetbal raakt!”

De Braziliaanse voetbalploeg was op weg naar Medellin, waar woensdag het eerste duel met Atlético Nacional in de finale van de Copa Sudamericana op het programma stond. Kort voor de aankomst stortte het vliegtuig met daarin de voltallige selectie neer. Volgens Braziliaanse media hebben zeker drie spelers de crash overleefd: doelman Danilo, reservekeeper Jakson Follmann en verdediger Alan Ruschel.

De Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol heeft alle wedstrijden tot nader order uitgesteld.