buitenland

Weer tientallen lijken in massagraven Mexico

Door ANP - 25 november 2016

ACAPULCO (ANP/RTR) – In een reeks massagraven in de Mexicaanse staat Guerrero zijn opnieuw tientallen lichamen aangetroffen. Volgens het Mexicaanse Openbaar Ministerie troffen de autoriteiten de lichamen aan in zo’n twintig verborgen graven in de buurt van de plaats Zitlala.

Er werden 32 lichamen gevonden en negen afgehakte hoofden. De gruwelijke vondst werd gedaan toen mensen die in de buurt woonden klaagden over stank. Het is niet duidelijk hoe lang de lijken al in de graven lagen. Ook zijn er nog geen verdachten opgepakt.

Het is niet de eerste keer deze week dat er massagraven worden ontdekt. Woensdag en maandag werden ook al 15 lijken en negen onthoofde lichamen gevonden. In Guerrero woedt een felle strijd tussen drugskartels om smokkelroutes.