buitenland

Zes kinderen omgekomen bij busongeluk VS

Door ANP - 22 november 2016

CHATTANOOGA (ANP/RTR) – Zeker zes kinderen zijn omgekomen bij een busongeluk in de Amerikaanse plaats Chattanooga, in Tennessee. Er raakten 23 passagiers gewond, van wie er twee of drie zeer ernstig gewond zijn. Voor hun leven wordt nog gevreesd.

Er zaten in totaal 35 kinderen in de schoolbus, allen tussen de vijf en tien jaar oud, toen deze maandag (lokale tijd) verongelukte. Vijf kinderen waren op slag dood, een kind overleed later in het ziekenhuis.

De brandweer van Chattanooga zegt op Twitter dat alle kinderen uit het wrak zijn bevrijd, maar de brandweer geeft daarop ook aan dat er nog geen officiële cijfers zijn over het totaal aantal doden en gewonden.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De chauffeur van de schoolbus is door de politie meegenomen voor verhoor.

Op foto’s van de brandweer is te zien dat de schoolbus op z’n kant ligt, om een boom gekruld.