buitenland

Ziekenhuizen in oosten Aleppo buiten bedrijf

Door ANP - 19 november 2016

BEIRUT (ANP) – Ten gevolge van de aanhoudende bombardementen zijn nu alle ziekenhuizen in het oosten van Aleppo, waar Syrische rebellen nog altijd de dienst uitmaken, buiten bedrijf. Dat heeft de directie van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekendgemaakt. Door de vernieling van de infrastructuur van de zwaar belegerde stadswijken en het gebrek aan hulpmiddelen is het onmogelijk geworden gewonden en zieken medisch te verzorgen.

Volgens het Observatorium voor Mensenrechten, gevestigd in Londen, gebeurt dat op sommige plaatsen echter nog steeds, hoewel een groeiend aantal inwoners bang is zich te melden voor behandeling. Veel luchtaanvallen leken gericht op burgerdoelen, waaronder hospitalen. Het leger van president Assad en bondgenoot Rusland ontkennen die beschuldigingen.