buitenland

Zuid-Korea vervolgt vertrouwelinge president

Door ANP - 20 november 2016

SEOUL (ANP) – Het Zuid-Koreaanse Openbaar Ministerie vervolgt een vertrouwelinge en twee voormalige medewerkers van president Park Geun-hye. Park wordt zelf verdacht van medeplichtigheid, maar heeft volgens justitie als president immuniteit onder de grondwet.

De vriendin en vertrouwelinge van Park, Choi Soon-sil, en een voormalige topmedewerker van de president worden verdacht van machtsmisbruik. Ze zouden bedrijven onder druk hebben gezet om geld te doneren aan stichtingen die banden hebben met Choi.

Een andere voormalige medewerker van Park moet ook voor de rechter verschijnen. Hij zou regeringsdocumenten aan Choi hebben gegeven, bericht persbureau Yonhap. De twee verdachte medewerkers stapten vorige maand al op.

Hoewel Park niet vervolgd kan worden, kondigde justitie zondag (lokale tijd) aan wel onderzoek te blijven doen naar de president.