buitenland

150 woningen Londen onder water

Door ANP - 11 december 2016

LONDEN (ANP) – In het noorden van de Britse hoofdstad Londen zijn zondag 150 woningen ondergelopen na een breuk in een hoofdwaterleiding. Ongeveer 350 bewoners moesten hun huizen in Stoke Newington verlaten, meldt The Guardian. De brandweer schoot te hulp met opblaasbare boten en legde zandzakken neer om de schade te beperken.

Het is de derde keer binnen een week dat in Londen een hoofdwaterleiding is gesprongen. Dit gebeurde zaterdag in Blackheath in het zuidoosten en afgelopen maandag in Islington in het noorden van Londen. De directeur van waterleidingbedrijf Thames Water sprak van een ,,uitermate moeilijke week”, helemaal voor de klanten, zo kort voor Kerstmis.

Het waterbedrijf onderzoekt de oorzaak van de leidingbreuken. Sommige waterleidingbuizen in Londen zijn ,,dik over de honderd jaar oud”, zei directeur Bob Collington.