buitenland

’83 verdachten in Brits misbruikschandaal’

Door ANP - 09 december 2016

LONDEN (ANP) – Het aantal potentiële verdachten in het misbruikschandaal in het Britse voetbal bedraagt momenteel 83. Er zouden 98 clubs zijn betrokken bij het misbruik van kinderen. Dat meldt vrijdag de Britse omroep BBC op basis van een verklaring door de politie.

De politie onderzoekt alle voetbalafdelingen, van de betaalde klassen tot de amateurs, aldus de National Police Chiefs’ Council (NPPC). De politie krijgt nog steeds veel telefoontjes over de affaire. De politie onderneemt in alle gevallen van aangifte snel actie.

In november traden oud-voetballers, onder wie ex-profs, naar buiten met de mededeling dat zij jarenlang misbruikt waren door de trainer van de club Crewe Alexandra, Barry Bennell. Een daarna ingestelde hulplijn werd vervolgens overstelpt met telefoontjes over seksueel misbruik bij meerdere clubs. De Engelse voetbalbond FA schakelde direct de politie in voor onderzoek.