buitenland

Aanhoudingen na bomaanslag Turkije

Door ANP - 17 december 2016

ANKARA (ANP) – De Turkse autoriteiten hebben zeven verdachten opgepakt na de bomaanslag in de Turkse stad Kayseri. Naar vijf andere mogelijke betrokkenen wordt nog gezocht, zei minister Suleyman Soylu (Binnenlandse Zaken) op een persconferentie.

Door een ontploffing bij een bus kwamen zaterdagochtend dertien militairen om het leven en raakten volgens Soylu zeker 56 mensen gewond. Veel slachtoffers hebben overigens geen levensbedreigende verwondingen, aldus minister Recep Akdag van Volksgezondheid.

Buiten Turkije is geschokt gereageerd op de aanslag. ,,Mijn gedachten zijn bij slachtoffers en nabestaanden van deze afschuwelijke aanslag”, liet minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) weten. Ook de Russische president Vladimir Poetin liet van zich horen. Hij liet zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan in een telegram weten klaar te zijn om intensiever samen te werken om het terrorisme terug te dringen.