buitenland

Advent met Europol: elke dag een crimineel

Door ANP - 03 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Europol heeft een nieuw wapen in de strijd gegooid om de meestgezochte misdadigers van Europa op te sporen: een adventskalender. Tot en met 24 december, de dag voor kerst, gaat op de website van de Europese politieorganisatie een nieuw ‘vakje’ van de kalender open met een filmpje over een zware misdadiger. De kalender is helemaal in kerstsfeer, met veel groen en rood en een heus kerstmannenmutsje in de hoek.

Per dag zet Europol een gezochte delinquent uit een ander EU-land in de schijnwerpers. Oostenrijk, Bulgarije en België waren als eerste aan de beurt. Op 16 december is een Nederlandse crimineel aan de beurt.

Voor de makers van de kalender is het geen grap: ,,Help ons deze criminelen te vinden en de straten van Europa veiliger te maken voor de feestdagen”, aldus Europol.