buitenland

Amerikaanse posten Turkije dicht na schoten

Door ANP - 20 december 2016

ISTANBUL (ANP) – De Amerikaanse ambassade en de consulaten in Istanbul en Adana blijven dinsdag gesloten, nadat iemand in de nacht van maandag op dinsdag schoten loste voor het ambassadegebouw in Ankara. Niemand raakte gewond en de schutter is opgepakt.

De schietpartij volgde op de moord op de Russische ambassadeur in Turkije. Andrej Karlov werd in zijn rug geschoten terwijl hij een toespraak hield tijdens de opening van een fototentoonstelling. De dader, een 22-jarige politieman, riep: ,,Vergeet Aleppo niet.” Hij werd na zijn daad zelf doodgeschoten.

Volgens het Turkse persbureau Anadolu vuurde de man die enkele uren later buiten de Amerikaanse ambassade toesloeg acht of negen kogels af. Hij kon worden opgepakt.