buitenland

Assad: historische bevrijding Aleppo

Door ANP - 15 december 2016

DAMASCUS (ANP/RTR) – De Syrische president Bashar al-Assad noemt de herovering van Aleppo ,,historisch”. In een videoboodschap op YouTube zei hij dat de wereld er anders uitziet na de ,,bevrijding van Aleppo”.

,,Vandaag wordt geschiedenis geschreven”, aldus de leider van het regime, die zijn positie met de overwinning in Aleppo heeft verstevigd. Hij maakt nu weer de dienst uit in de grote steden in het westen van het land.

Volgens Assad zijn de gebeurtenissen in Aleppo deel van een verhaal ,,dat zes jaar geleden begon toen de crisis en de oorlog tegen Syrië begonnen”.

De Syrische president kwam met zijn filmpje op de dag waarop duizenden rebellen en burgers per bus worden geëvacueerd uit Aleppo. Met hun vertrek lijkt het verzet tegen Assad in de stad definitief gebroken. Op een deel van het platteland en in het oosten van het land is dat niet het geval. Vooral IS bezet nog een aanzienlijk deel van Syrië.