buitenland

Bende Somalische mensensmokkelaars ontmanteld

Door ANP - 09 december 2016

GELEEN (ANP) – De Europese politie-eenheid Europol meldt de ontmanteling van een bende die circa vijfhonderd Somaliërs naar Nederland en andere Europese landen zou hebben gesmokkeld. Een van de hoofdverdachten komt uit Geleen, aldus Europol. Hij werd op grond van een Europees aanhoudingsbevel gearresteerd. Andere verdachten komen uit de Franse steden Parijs, Modane en Straatsburg.

De bende is tijdens een gezamenlijke actie in diverse landen op 6 en 7 december uitgeschakeld, schrijft Europol in een vrijdag uitgegeven persverklaring. Eerder dit jaar werden al verdachten in Italië aangehouden.

De bende wordt ervan verdacht de vijfhonderd Somaliërs per auto, bus en trein naar onder meer Nederland, België, Frankrijk en Duitsland te hebben gesmokkeld. Anderen reisden met vervalste reisdocumenten per vliegtuig vanuit Afrika via Aziatische landen naar Europa. De politie Limburg en de Landelijke Eenheid van de nationale politie zeggen vooralsnog geen nadere mededelingen te kunnen doen over de aanhouding in Geleen.