buitenland

Berlijn herdenkt aanslag met concert

Door ANP - 23 december 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – Met een concert bij de Brandenburger Tor worden vrijdagavond in Berlijn de slachtoffers herdacht van de aanslag in de hoofdstad maandagavond. Onder het motto ,,Together Berlin” treden diverse Duitse artiesten op bij de beroemde poort. De bijeenkomst begon in de namiddag met het lied We are the World.

,,We willen onze vriendschappen, verbondenheid en liefde niet laten afpakken”, zei de organisator van het herdenkingsconcert vooraf. Volgens de lokale Berliner Zeitung kwamen op de opening ,,duidelijk minder” mensen af dan de tienduizenden waar de organisatie op had gerekend. Wellicht heeft dat volgens de krant te maken met de kou. Op de affiche staan vooral lokale artiesten, geen internationale beroemdheden.

Het concert is streng beveiligd. Rondom het gebied liggen betonblokken, zodat voertuigen er niet kunnen komen, en bij de ingang worden onder meer tassen gecontroleerd.