buitenland

Bom jaagt Augsburgers met kerst de deur uit

Door ANP - 21 december 2016

AUGSBURG (ANP) – Een rustige kerst zit er dit jaar voor zo’n 50.000 inwoners van het Duitse Augsburg niet in. Ze moeten op eerste kerstdag al vroeg hun huis uit omdat uitgerekend die dag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk wordt gemaakt.

Het gaat om een bijzonder grote bom van 3,8 ton die bij bouwwerkzaamheden werd ontdekt, aldus Duitse media. Tijdens de opruiming zal een gebied met een radius van 1500 meter worden ontruimd. Dat betekent dat vanaf 08.00 ’s ochtends de inwoners van het stadsdeel Jakobervorstadt moeten maken dat zij wegkomen, zo liet het bestuur woensdag weten. De inwoners is gevraagd bij vrienden en familie aan te kloppen.

Waarom het opruimen van het projectiel juist op eerste kerstdag moet plaatsvinden is niet duidelijk.