buitenland

Britse pedofiel (101) krijgt 13 jaar cel

Door ANP - 19 december 2016

LONDEN (ANP) – Een 101-jarige Brit verdwijnt dertien jaar achter de tralies voor het seksueel misbruik van jonge kinderen. De hoogbejaarde man is volgens Britse media vermoedelijk de oudste verdachte die ooit is veroordeeld door een jury in het land.

De rechter erkende dat de straf feitelijk neerkomt op levenslang voor de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur. ,,Hij is zo oud dat het onwaarschijnlijk is dat hij ooit nog zal terugkeren in de samenleving”, zei de magistraat, die het de man zwaar aanrekende dat hij geen berouw heeft.

De chauffeur misbruikte de kinderen in de jaren zeventig en tachtig. De slachtoffers stapten pas vorig jaar naar de politie, toen ze de pedofiel op Facebook tegenkwamen vanwege diens honderdste verjaardag. De man werd maandag volgens de BBC lijkbleek toen hij het vonnis aanhoorde.