buitenland

Clinton: ‘nepnieuws’ is gevaarlijk

Door ANP - 09 december 2016

WASHINGTON (ANP) – De Democratische politica Hillary Clinton heeft donderdag gewaarschuwd voor de gevaren van ‘nepnieuws’. ,,Het is nu duidelijk dat zogenoemd nepnieuws gevolgen kan hebben in de echte wereld. Levens lopen gevaar”, zei de voormalige presidentskandidate.

De politica leek daarmee te verwijzen naar ‘pizzagate’. De bedenkers van die complottheorie beweerden zonder enig bewijs dat Clinton en haar campagnemanager een pedofiel netwerk runden vanuit een pizzeria in Washington. Daarop ging een gewapende man zelf op onderzoek uit in de eettent. Hij werd opgepakt zonder dat iemand gewond raakte.

Clinton noemde nepnieuws op sociale media ,,een epidemie” en een gevaar dat moet worden aangepakt. Ze riep politici en het bedrijfsleven op maatregelen te nemen ,,om onze democratie en onschuldige levens te beschermen”, aldus de Democrate.