buitenland

Clinton wijt verlies aan FBI-chef en Rusland

Door ANP - 16 december 2016

WASHINGTON (ANP) – Twee ,,nooit eerder vertoonde gebeurtenissen” hebben volgens Hillary Clinton geleid tot haar verlies van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: het optreden van FBI-chef James Comey, die kort voor de verkiezingen bekendmaakte dat opnieuw e-mails van Clinton werden onderzocht, en de ,,aanval op ons land” door de Russische president Vladimir Poetin, die hackers zou hebben aangestuurd.

Clinton heeft dat volgens The New York Times donderdagavond tegen donateurs van haar campagne gezegd op een bijeenkomst in New York. Over de brief van Comey had ze zich enkele dagen na de verkiezingen al eens kritisch getoond. Nu zei ze letterlijk dat kiezers in ‘swing-states’ ,,in de laatste dagen hebben besloten met mij te breken vanwege de brief van FBI-chef Comey”.