buitenland

Code rood voor luchtvervuiling in Peking

Door ANP - 15 december 2016

PEKING (ANP) – Peking wordt getroffen door een buitengewoon ernstige luchtvervuiling. De autoriteiten hebben code rood afgegeven voor de komende vijf dagen. Het is een jaar geleden dat de overlast door smog zo groot in de Chinese hoofdstad was.

Een almaar groeiende industrie en het voortdurend uitdijend aantal auto’s in Peking vormen de belangrijkste oorzaak. Oudere auto’s mogen helemaal niet meer door de straten van Peking rijden, nieuwe modellen mogen zich de komenden dagen om de andere dag op weg begeven. Scholen kunnen naar eigen goeddunken hun deuren sluiten. Bedrijven mogen werknemers eerder laten gaan.

Niet alleen Peking wordt door de vervuilde lucht getroffen. De nabij gelegen stad Tianjin en drie noordelijke provincies zuchten eveneens letterlijk onder de last van de smog, die als een deken over het landschap ligt.