buitenland

Demonstranten gaan politie te lijf in Rio

Door ANP - 07 december 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) – Demonstranten zijn dinsdag de politie te lijf gegaan in Rio de Janeiro. Een protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de Braziliaanse regering van Michel Temer liep ernstig uit de hand toen politie en demonstranten met elkaar in strijd verwikkeld raakten. Volgens de BBC waren de demonstraties dinsdag de meest gewelddadige tot dusver.

Veel van de actievoerders waren ambtenaren die al maanden geen loon hebben ontvangen. De politie gebruikte traangas en granaten om groepen demonstranten uiteen te drijven. Vanuit een door politie binnengedrongen kerk vuurden agenten rubberen kogels af op de honderden protesterende ambtenaren. De kerk bevindt zich naast het regeringsgebouw dat doelwit was van de protesten.

Meerdere mensen, zowel actievoerders als agenten, raakten gewond.