buitenland

Dochter van Zuid-Koreaanse Soon-Sil opgepakt

Door ANP - 21 december 2016

SEOUL (ANP/RTR) – Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een arrestatiebevel uigevaardigd voor Chung Yoo-ra, de dochter van Choi Soon-sil, de vriendin van de omstreden president Park Geun-hye. Chung zou onder meer worden verdacht van belemmering van de rechtsgang.

De speciale aanklager moet aan Duitsland medewerking vragen, aangezien het vermoeden bestaat dat Choi’s dochter in Duitsland zit.

Choi zit achter tralies en wordt beschuldigd van fraude en machtsmisbruik. Ze speelt een hoofdrol in het schandaal rond de geplaagde president, die afzetting boven het hoofd hangt. Park kan vanwege haar presidentiële immuniteit niet vervolgd worden.

Aanklagers verdenken Choi er onder meer van bedrijven onder druk te hebben gezet om geld te doneren aan twee stichtingen die door haar werden gecontroleerd. Ook zou ze achter de schermen invloed hebben uitgeoefend op overheidsbeleid.