buitenland

Dodental aanslagen Istanbul loopt op naar 38

Door ANP - 11 december 2016

ISTANBUL (ANP) – Door de aanslagen in de Turkse stad Istanbul zaterdag zijn 38 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zondag bekendgemaakt. Eerder was sprake van 29 doden.

Onder de doden zijn dertig politiemensen en zeven burgers. Een slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. Volgens Soylu lijkt de verboden Koerdische arbeidersbeweging PKK verantwoordelijk voor de twee aanslagen. De Turkse politie arresteerde inmiddels dertien verdachten.

Zaterdagavond ontplofte een autobom bij het stadion van voetbalclub Besiktas. Even later blies een terrorist zich in de buurt daarvan op. Er raakten 155 mensen gewond van wie er zondag nog veertien op de intensieve zorg lagen.