buitenland

Dodental natuurbranden Tennessee loopt op

Door ANP - 01 december 2016

GATLINBURG (ANP) – Het dodental als gevolg van de natuurbranden in de Amerikaanse staat Tennessee is opgelopen naar tenminste zeven. Een dag eerder waren er nog drie doden gemeld. Volgens de autoriteiten zijn er ook 53 gewonden, melden Amerikaanse media.

Meer dan 14.000 mensen zijn op de vlucht gejaagd in de Amerikaanse stad Gatlinburg in de staat Tennessee. Het vuur woedt aan de rand van het bij toeristen geliefde park Great Smoky Mountains en breidt zich uit. De lokale autoriteiten besloten de bewoners en toeristen in Gatlinburg te evacueren. Meer dan 700 huizen zijn door het vuur verwoest.

Volgens gouverneur Bill Haslam zijn het de ergste natuurbranden in de staat in honderd jaar. De harde wind maakte het blussen voor de brandweer lastig, al kreeg die woensdag enige hulp van de harde regen.