buitenland

Dodental weer gestegen na brand in Oakland

Door ANP - 06 december 2016

OAKLAND (ANP) – Het dodental van de brand in Oakland is opgelopen naar 36. Het vuur brak zaterdag uit bij een dancefeest in een oud omgebouwd pakhuis en greep snel om zich heen. Volgens de brandweer is het de dodelijkste brand uit de geschiedenis van Oakland.

Inmiddels zijn 36 doden bevestigd, maar de autoriteiten zijn ervan overtuigd dat ze nog meer lijken onder de smeulende resten zullen vinden.

Het feest werd gehouden in een voormalig pakhuis waar onder meer woningen met ateliers voor kunstenaars in waren gemaakt. In het pand zat geen sprinklersysteem en de brandweer vermoedt dat er ook geen rookmelders zijn afgegaan om de feestgangers te waarschuwen. Door de brand stortte het dak in. Dat viel op de tweede verdieping van het pand. Volgens lokale journalisten waren er op dat moment zestig tot zeventig mensen in het gebouw.

De brandweer heeft nog geen idee wat de oorzaak van de brand is, maar denkt niet dat het vuur is aangestoken. Het onderzoek is in volle gang.