buitenland

Duitse familie woont thuis in kerstbomenbos

Door ANP - 08 december 2016

RINTELN (ANP/DPA) – Een familie in het Duitse stadje Rinteln heeft flink uitgepakt voor het komende kerstfeest. Het huis van de familie Jeromin is volgestouwd met liefst 110 kerstbomen, namaak en echte. Ze staan overal, tot en met de keuken en het toilet. Er is maar één boomvrije zone, de slaapkamer van de ouders.

De bomen zijn allemaal versierd. Daarvoor zijn onder meer 130 snoerkettingen met lampjes en 16.000 kerstballen gebruikt. Moeder, vader en kind hebben de hoeveelheid bomen de laatste jaren geleidelijk opgevoerd. Het begon met twintig bomen in een keer tot de 110 nu. ,,Elk jaar worden het er meer. De kosten zijn te overzien”, aldus Thomas Jeromin. Hij schat het stroomverbruik van de verlichting gedurende de feestdagen op ongeveer 100 euro.

Na 6 januari wordt alles weer afgebroken. De aanwezige plastic bomen verhuizen met de versiering naar de zolder. ,,We hebben nog plek, volgend jaar zetten we er nog een paar bij.”