buitenland

Eigenaar vrachtwagen herkent dode chauffeur

Door ANP - 20 december 2016

BERLIJN (ANP) – De eigenaar van de vrachtwagen waarmee in Berlijn een aanslag is gepleegd, heeft bevestigd dat zijn chauffeur (en neef) dood is. De Pool werd dood gevonden in de cabine van de vrachtwagen. Hij is waarschijnlijk doodgeschoten.

De eigenaar van het expeditiebedrijf Ariel Zurawski verklaarde tegenover de Poolse televisie dat hij zijn neef had geïdentificeerd van een politiefoto. Hij noemde de foto, die hij aanvankelijk niet wilde bekijken, ,,ingrijpend”.

In de uren voor de aanslag was de chauffeur niet meer te bereiken. Zijn vrouw had hem rond 15.00 uur nog gesproken. Rond 20.00 uur reed de dader van de aanslag met de Poolse truck de kerstmarkt op de Breitscheidplatz waardoor twaalf mensen het leven verloren.