buitenland

Evacuatie uit al-Foua en Kefraya begonnen

Door ANP - 19 december 2016

DAMASCUS (ANP/RTR) – De evacuatie van bewoners uit al-Foua en Kefraya in de Syrische provincie Idlib is ook op gang gekomen. Volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten zijn maandag ongeveer tien bussen met burgers vertrokken. De sjiitische dorpen worden belegerd door soennitische rebellen die president Assad ten val willen brengen.

Gewonden, vrouwen en kinderen was een vrije aftocht beloofd als onderdeel van de afspraak over het vertrek van mensen uit de oostelijke wijken van Aleppo, waar de opstandelingen lang stand hielden tegen het regeringsleger en zijn bondgenoten. Zondag werd de evacuatie opgeschort doordat een aantal bussen op weg naar de dorpen werd aangevallen en in brand gestoken. Dat gebeurde naar verluidt door milities die niet betrokken waren bij de deal.