buitenland

Ex-president Argentinië aangeklaagd

Door ANP - 27 december 2016

BUENOS AIRES (ANP) – De voormalige president van Argentinië, Cristina Fernández de Kirchner, wordt vervolgd wegens ernstige delicten rond corruptie en ander misbruik van het publieke ambt. Dit heeft een rechter in het Zuid-Amerikaanse land bepaald.

Argentijnse media meldden dinsdag dat de 63-jarige Fernández de Kirchner zich samen met elf anderen voor de rechter moet verantwoorden wegens ,,een illegale samenzwering die zich frauduleus bestuur tot doel stelde”. Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op mogelijk illegale toekenning door haar regering van overheidsopdrachten aan bepaalde ondernemers.

Fernández de Kirchner volgde in 2007 haar man Néstor Kirchner (1950-2010) als president van het land op en regeerde tot eind 2015. Beiden zijn leiders geweest van de radicale vleugel van de links-nationalistische Peronistische beweging.