buitenland

Frankrijk zegt nog niets over reisschema Amri

Door ANP - 23 december 2016

PARIJS (ANP/DPA) – De Franse autoriteiten willen nog niet bevestigen dat Anis Amri, de 24-jarige Tunesiër die met een gekaapte vrachtwagen een bloedbad aanrichtte op een Kerstmarkt in Berlijn, via Frankrijk naar Italië is gereisd. Daar werd de verdachte terrorist vrijdag doodgeschoten.

Het Italiaanse persbureau Ansa meldde dat Amri onopgemerkt via Chambéry in de Franse Alpen in Turijn, in de regio Piemonte terecht is gekomen. Daar zou hij de trein naar Milaan hebben genomen. Een ticket dat op het lijk van de jihadist is gevonden, zou het bewijs vormen voor diens gekozen route.

,,Ik roep op tot grote voorzichtigheid ten aanzien van de informatie die nu circuleert”, zei de Franse minster van Binnenlandse Zaken Bruno Le Roux. ,,Alleen gedegen onderzoek maakt het mogelijk de precieze feiten te achterhalen.” Le Roux zei voortdurend contact te houden met zijn Duitse en Italiaanse collega’s.