buitenland

Fugro begint aan laatste zoektocht naar MH370

Door ANP - 13 december 2016

FREMANTLE (ANP) – Het Nederlandse schip Fugro Equator is begonnen aan de laatste zoektocht naar het verdwenen toestel van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Het vaartuig heeft de haven van Fremantle in Australië verlaten en zal zijn taak vermoedelijk begin volgend jaar afronden.

De Fugro Equator is sowieso het laatste schip dat zoekt naar de Boeing-777 die in maart 2014 onderweg van Peking naar Kuala Lumpur boven de Indische Oceaan verdween met 239 mensen aan boord. Het Chinese schip Dong Hai Jiu voltooide onlangs zijn laatste zoektocht, zo meldt de BBC. Wanneer de Fugro terugkeert, hebben schepen uit meerdere landen een gebied van 120.000 vierkante kilometer afgezocht.

Wat resteert van het vliegtuig zijn enkele wrakstukken die de afgelopen maanden op de kust van Oost-Afrika en Madagascar zijn aangespoeld. Familieleden van slachtoffers bezochten onlangs het eiland Madagascar om er naar aanknopingspunten te zoeken. Voor zover bekend was ook dat tevergeefs.