buitenland

Geen standbeelden van Fidel Castro

Door ANP - 04 december 2016

SANTIAGO (ANP) – Om een cultstatus van de overleden Fidel Castro tegen te gaan, mogen er geen standbeelden van hem komen of straten en pleinen naar ‘El Commandante’ vernoemd worden. Dat heeft zijn broer en huidige president Raúl Castro zaterdag in Santiago de Cuba gezegd tegenover tienduizenden Cubanen.

Daarvoor zal deze maand een wetsvoorstel worden ingediend, laat Raúl weten, die daarmee naar eigen zeggen tegemoetkomt aan de laatste wensen van zijn broer. ,,De leider van de revolutie wees elke manifestatie van een persoonlijkheidscultus af.”

De urn met de as van Fidel is na een reis door Cuba aangekomen in Santiago en wordt zondag bijgezet op begraafplaats Santa Ifigenia, op 2,7 kilometer van de kazerne waar Fidel met een kleine groep kameraden zijn revolutie in 1953 begon.