buitenland

Gitaren van Hendrix en Prince onder de hamer

Door ANP - 12 december 2016

LONDEN (ANP/RTR) – Een gitaar van Jimi Hendrix gaat donderdag in Londen onder de hamer. Het Britse veilinghuis Bonhams verwacht dat het instrument omgerekend ongeveer 95.000 euro zal opbrengen.

Hendrix stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd in Londen. De akoestische Epiphone-gitaar had hij toen drie jaar in zijn bezit. Hij had hem voor 25 dollar in New York gekocht.

De verkoopdag is Bonhams jaarlijkse entertainmentveiling. Er wordt nóg een beroemde gitaar aangeboden, namelijk een speciaal voor Prince gemaakte elektrische gitaar. Dat instrument brengt naar verwachting tussen de 30 en 35 mille op. Prince stierf in april op 58-jarige leeftijd.

Er kan ook worden geboden op een jack van Keith Richards van de Rolling Stones, gesigneerde karikaturen van The Beatles en een piano waarop Freddie Mercury van Queen heeft gespeeld en die later door de band Coldplay is gebruikt.