buitenland

Giuliani wil geen minister worden

Door ANP - 09 december 2016

WASHINGTON (ANP) – Rudy Giuliani wordt geen minister van Buitenlandse Zaken onder Donald Trump. De 72-jarige politicus, die vooral bekendheid geniet als oud-burgemeester van New York, heeft aangegeven dat hij de post niet ambieert. Ook heeft hij geen interesse in andere functies in Trumps regering.

,,Rudy zou een uitstekend lid van het kabinet zijn geweest in diverse rollen, maar ik respecteer en begrijp zijn redenen om in de private sector te blijven”, aldus de aankomend president vrijdag in een verklaring. Giuliani blijft als vicevoorzitter van het overgangsteam wel nauw betrokken bij de vorming van de nieuwe regering. Maar daarna wil hij verder met zijn eigen advocatenkantoor en consultancybedrijf.

Wie Amerika dan wel tegenover het buitenland gaat vertegenwoordigen, blijft vooralsnog een vraagteken. Onder de kandidaten zijn oud-generaal David Petraeus, voormalig presidentskandidaat Mitt Romney en oud-VN-ambassadeur John Bolton. Ook Rex Tillerson, de baas van oliebedrijf Exxon Mobil, wordt genoemd.