buitenland

Indonesische politie doodt terreurverdachten

Door ANP - 21 december 2016

JAKARTA (ANP/RTR) – De Indonesische politie heeft door drie terreurverdachten dood te schieten naar eigen zeggen een aanslag voorkomen die binnenkort zou plaatsvinden. Agenten van een speciale antiterrorisme-eenheid vielen woensdag een huis binnen in Zuid-Tangerang, een voorstad van de hoofdstad Jakarta. Het kwam tot een vuurgevecht.

Volgens de politie gooiden de verdachten vanuit het huis een bom, die niet ontplofte, en schoten ze op de agenten. Een persoon is levend opgepakt. In de woning vonden de agenten vervolgens vijf bommen.

De militanten zijn aanhangers van de extremistische ideologie van Islamitische Staat, vermoeden de autoriteiten. De afgelopen weken heeft de Indonesische politie meer terreurverdachten opgepakt. Zo werden veertien vermeende militanten verhoord over plannen om het presidentieel paleis in Jakarta aan te vallen. Ze zouden onder meer van plan zijn geweest om vrouwen zichzelf te laten opblazen.

In het grootste moslimland ter wereld maken de autoriteiten zich in toenemende mate zorgen religieus gemotiveerd extremisme.