buitenland

Inval politie in Berlijns trefpunt salafisten

Door ANP - 22 december 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – Een speciale commando-eenheid van de Berlijnse politie is donderdag een trefpunt van salafisten in het stadsdeel Moabit binnengevallen. De gezochte Tunesiër Anis Amri, die verdacht wordt van de aanslag op de kerstmarkt, zou daar regelmatig komen. Dat heeft een vertegenwoordiger van de plaatselijke veiligheidsdienst tegen persbureau dpa gezegd.

De Berliner Zeitung meldde dat bij de actie tegen moskeevereniging ‘Fussilet 33’ lichtgranaten zijn gebruikt en een deur is opgeblazen. Volgens het Berlijns OM kwamen islamisten, vooral Turken en Kaukasiërs, samen in het centrum voor godsdienstonderwijs door fundamentalistische, soennitische imams. Deze hebben geprobeerd de gelovigen te radicaliseren en te rekruteren voor de gewapend strijd in Syrië en Irak aan de zijde van Islamitische Staat.