buitenland

Invallen bij vliegtuigmaatschappij LaMia

Door ANP - 07 december 2016

SANTA CRUZ (ANP) – Het Openbaar Ministerie van Bolivia heeft invallen gedaan bij kantoren van vliegtuigmaatschappij LaMia. Vorige week stortte een vliegtuig van deze Boliviaanse chartermaatschappij neer in Colombia.

Een officier van justitie zei dat tegen zes personen een onderzoek loopt. Het bedrijf wordt verweten te weinig brandstof te hebben geleverd voor de vlucht die uiteindelijk fataal afliep voor 71 mensen.

De verkeersleiding zou bij het vertrek van het toestel al hebben tegengesputterd, omdat er iets mis was met het vluchtplan. Er stond dat de vlucht naar Medellín 4 uur en 22 minuten zou duren en dat de actieradius van het vliegtuig overeenkwam met 4 uur en 22 minuten vliegen. Dit mag niet overeenkomen, voor het geval er tegenslagen tijdens de vlucht zijn.