buitenland

Israëlische ex-president komt vervroegd vrij

Door ANP - 18 december 2016

JERUZALEM (ANP/DPA) – De wegens verkrachting veroordeelde voormalige Israëlische president Moshe Katsav komt na vijf jaar gevangenisstraf vervroegd vrij. Dat meldden Israëlische media zondag

De 71-jarige heeft inmiddels twee derde van zijn zevenjarige gevangenisstraf er op zitten. Katsav werd in 2011 veroordeeld voor verkrachting van een medewerkster toen hij eind jaren negentig minister was en het lastigvallen van twee vrouwen tijdens zijn presidentschap.

Israëlische aanklagers zijn tegen de vervroegde vrijlating, omdat Katsav zijn schuld niet heeft bekend, schrijft de krant Yediot Aharonot. De religieuze man heeft altijd gezegd dat hij slachtoffer is van een heksenjacht. Vrouwenorganisaties en vrouwelijke parlementsleden hebben zich altijd verzet tegen een vervroegde vrijlating.

De in Iran geboren Katsav was president van 2000 tot 2007.