buitenland

Italië bezorgd over laatste stuk reis Amri

Door ANP - 28 december 2016

MILAAN (ANP) – De Italiaanse autoriteiten zijn er bezorgd over dat de aanslag met een vrachtauto op 19 december in Berlijn mogelijk is aangestuurd door terroristen in Noord-Italië. De vrijdag 23 december in een voorstad van Milaan doodgeschoten hoofdverdachte, Anis Amri, maakte een bizarre reis door het noorden van het land. Die eindigde op het station van Sesto San Giovanni waar hij een vuurwapen trok toen agenten om zijn identiteitspapieren vroegen. Hij werd doodgeschoten.

Circa 1,5 kilometer van het station ligt Cinisello Balsamo. Het is uit deze gemeente dat de truck waarmee de aanslag in Berlijn werd gepleegd, op 16 december met een lading schoonmaakapparatuur naar Duitsland vertrok. De chauffeur, de Pool Lukasz Urban, was het eerste slachtoffer van de aanslag.

Na de aanslag trok Amri door Duitsland en naar het zich laat aanzien naar Nijmegen en vervolgens via Amsterdam naar Lyon en Italië. De reis lijkt doelgericht en snel te verlopen. Eenmaal in Italië stapt Amri over op lokaal vervoer en stopt hij hier en daar.