buitenland

Johnson: val Aleppo zal geen vrede brengen

Door ANP - 09 december 2016

DUBAI (ANP) – Een overwinning van het Syrische leger in Aleppo zal het land nog geen vrede brengen, verwacht de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. President Bashar al-Assad ,,wordt nog altijd gehaat door miljoenen leden van zijn eigen volk”, zei Johnson vrijdagavond tijdens een conferentie in Bahrein.

Een eventuele victorie zal daarom volgens de Britse minister snel ,,tot as vergaan”. ,,Denk erom dat twee derde van Syrië momenteel buiten Assads controle staat en hij nog dertig andere gebieden belegert met 571.000 arme, gekwelde inwoners erin.”

De opmars in Aleppo gaat intussen verder. Een bron binnen het Syrische leger schatte dat zo’n 85 procent van Oost-Aleppo inmiddels is heroverd op de rebellen en jihadisten die daar sinds 2012 de dienst hadden uitgemaakt. ,,Het offensief verloopt volgens plan en gaat soms sneller dan verwacht”, aldus de bron.

Eerder op de dag stelde ook het Russische leger, dat Assads troepen bijstaat, dat Aleppo een heel eind onder controle is van de regering.