buitenland

Kerststal Vaticaan in teken van migranten

Door ANP - 09 december 2016

VATICAANSTAD (ANP) – De jaarlijkse kerststal op het Sint Pietersplein in het Vaticaan staat dit jaar in het teken van de vluchtelingenproblematiek. In de kerststal is naast levensgrote figuren van Jozef en Maria, de drie koningen en een engel een bontgekleurd vissersschip te zien.

De stal is dit jaar een geschenk van de regering en het aartsbisdom van Malta en herinnert volgens paus Franciscus ,, aan de treurige en tragische realiteit van de migranten” op weg naar Italië. ,,In de pijnlijke ervaringen van die broeders en zusters herkennen wij het kindje Jezus weer”. In de kerststal, die vrijdag werd ingewijd, zijn ook een gevallen kruis en de overblijfselen van een zuil te zien, mogelijk als symbool voor oorlog en verwoesting.

Vrijdagmiddag werden ook de lichtjes in de 25 meter hoge kerstboom op het plein ontstoken.