buitenland

Leger Syrië kondigt staakt-het-vuren af

Door ANP - 29 december 2016

DAMASCUS (ANP) – Het Syrische leger neemt vanaf middernacht (lokale tijd) een wapenstilstand in acht. Alleen operaties tegen Islamitische Staat, het voormalige Nusra-Front en alle groepen die daarmee verbonden zijn worden voortgezet, zo heeft het leger donderdag bekendgemaakt.

Turkije en Rusland zullen instaan voor het bestand, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu. Hij noemde het van groot belang dat landen hun invloed op gewapende groepen aanwenden om die groepen te laten ophouden met vechten. Hij voegde eraan toe dat in het staakt-het-vuren een uitzondering wordt gemaakt voor organisaties die ook door de Verenigde Staten als terroristisch worden beschouwd.

Het staakt-het-vuren moet de weg vrijmaken voor onderhandelingen over een politieke oplossing voor het meer dan zes jaar oude conflict in Syrië.