buitenland

Libische soldaten verdrijven IS uit Sirte

Door ANP - 05 december 2016

MISRATA (ANP/RTR) – Libische soldaten hebben maandag in de stad Sirte controle verkregen over het laatste bolwerk waar terroristen van Islamitische Staat zich ophielden. Daarmee lijkt IS verdreven uit de Noord-Afrikaanse havenstad, dat het lang en hardnekkig verdedigde.

Een officiële verklaring van de regering in Tripoli over de verovering is niet voorhanden. Een woordvoerder van enkele betrokken brigades uit Misrata toonde zich echter zeker van zijn zaak: ,,Controle over de hele wijk Ghiza Bahriya in Sirte.” De soldaten zijn bezig de laatste terroristen in de wijk op te sporen. De brigades kregen bij hun aanval luchtsteun van de Verenigde Staten, zo zei hij.

Sirte, de geboorteplaats van de omgekomen dictator Kaddafi, telt naar schatting 150.000 inwoners.