buitenland

Liever geen wapens in winkels Levi’s

Door ANP - 01 december 2016

WASHINGTON (ANP) – De kledinggigant Levi’s heeft in de Verenigde Staten opgeroepen niet gewapend te komen winkelen. De baas, Chip Bergh, heeft in een open brief op internet klanten gevraagd geen wapens mee te nemen, ook al hebben ze daar een vergunning voor, meldde donderdag The Washington Post. ,,Niemand heeft vuurwapens nodig om een spijkerbroek te passen”, beklemtoonde Bergh.

De jeans van Levi’s stamt uit het Wilde Westen van de negentiende eeuw, maar Bergh is niet nostalgisch over cowboys. Hij wees op bloedbaden die met vuurwapens worden aangericht. Bergh wil zich naar eigen zeggen niet met de Amerikaanse discussie over wapenbezit bemoeien, maar hoopt dat respectvolle wapenbezitters aan de wens van de winkelketen voldoen en geen wapens meenemen naar de Levi’s shop.

Levi’s heeft volgens Bergh een Europees hoofdkwartier in Brussel, winkels in onder meer Parijs, Nice en Orlando, allemaal plaatsen die recent zijn getroffen door aanvallers die bloedbaden aanrichtten. In juni schoot een man in Orlando bijvoorbeeld 49 mensen dood.