buitenland

‘Luchtaanvallen op gebied buiten Aleppo’

Door ANP - 23 december 2016

LONDEN (ANP/RTR) – De wapenstilstand in en rond Aleppo is voorbij. De luchtaanvallen op rebellengebied buiten de Noord-Syrische stad zijn hervat, een dag nadat het regeringsleger die met dank aan zijn bondgenoten geheel onder controle had gekregen. Dat heeft het Syrisch Observatorium van Mensenrechten vrijdagavond bekendgemaakt.

De laatste opstandelingen uit de oostelijke wijken zijn donderdag naar plaatsen in de regio Idlib gebracht waar tegenstanders van president Assad de dienst nog wel uitmaken. Volgens de in Londen gevestigde oorlogsmonitor voelen ze zich niet verslagen, getuige de beschietingen van Aleppo die doorgaan.

Een rebellengroepering vuurde vrijdag tien granaten af op al-Hamdaniya, een district in het zuidwesten. Het kostte zes mensen het leven, onder wie twee kinderen. De Syrische staatstelevisie sprak van zeker drie doden.