buitenland

Maandag overleg NAVO en Rusland

Door ANP - 15 december 2016

BRUSSEL (ANP) – De NAVO en Rusland gaan maandag met elkaar om de tafel in Brussel. Op ambassadeursniveau bespreken ze dan Europese veiligheidskwesties in de zogeheten NAVO-Ruslandraad. In ieder geval komt het conflict in Oekraïne aan de orde bij het gesprek in het hoofdkwartier van het westerse bondgenootschap.

Dat maakte Navo-chef Jens Stoltenberg donderdag bekend tijdens de EU-top in Brussel. ,,Als de spanningen oplopen, zoals vandaag, is het van belang in gesprek te blijven met Rusland’’, aldus de Noorse oud-premier.

De militaire alliantie schortte het politieke overleg op in 2014, vanwege de inlijving van de Krim door Rusland. In april werd het hervat en ook na de NAVO-top in Warschau in juli kwamen de ambassadeurs bijeen. Toen werden de,,diepgaande meningsverschillen’’ bevestigd. Moskou is niet te spreken over de NAVO-troepen die richting de grens met Rusland worden gedirigeerd.