buitenland

Metroschopper al meteen voor rechter

Door ANP - 18 december 2016

BERLIJN (ANP) – De 27-jarige Bulgaarse man die zaterdag werd gearresteerd, omdat hij eind oktober in de Berlijnse metro een vrouw van de trap schopte, komt zondag al voor de rechter. Dat zegt een woordvoerder van de officier van justitie in Berlijn.

Het voorval was gefilmd door een bewakingscamera en leidde op sociale media al snel tot emotionele reacties in Duitsland en daarbuiten. De 26-jarige vrouw brak haar pols tijdens haar val. De dader, die de vrouw van achteren had getrapt, slenterde daarna doodgemoedereerd met een paar vrienden weg zonder zich over de vrouw te bekommeren.

Woensdag maakte de politie bekend de identiteit van de man te hebben vastgesteld. Hij kon zaterdag worden aangehouden in een bus uit Frankrijk, die aankwam op het Berlijnse station Charlottenburg.

Volgens de woordvoerder van de officier wordt ook gekeken of de man poging tot doodslag kan worden verweten.

Afgelopen maandag werd de jongere broer van de dader al gearresteerd, maar hij werd weer vrijgelaten, omdat er geen bewijs was van medeplichtigheid.