buitenland

Ministerie Financiën Argentinië opgesplitst

Door ANP - 26 december 2016

BUENOS AIRES (ANP) – De Argentijnse minister van Financiën, Alfonso Prat-Gay, heeft maandag het veld moeten ruimen na een jaar in de regering van president Mauricio Macri te hebben gediend. Hij krijgt twee opvolgers met elk een eigen ministerie.

Een regeringswoordvoerder zei volgens Argentijnse media dat Macri hem niet vervangt wegens verschillen van inzicht over de economische koers van het land, maar meningsverschillen over de aanpak en organisatie van het beoogde beleid. Prat-Gay wordt opgevolgd door Nicolas Dujovme a en Luis Caputo. Caputo leidt het ministerie van Financiën en Dujovne dat van Economische Zaken.

Macri liet vanuit een Zuid-Argentijns vakantieoord weten dat de opsplitsing van het oude ministerie van Financiën moet helpen de grote uitdagingen die het land het komend jaar te wachten staan, aan te kunnen.